Studio RO.ST

Architecture + Design
by Benedetta Rogers 
01 The Disappearing Theatre
02 AirDraft
03 Echoes of Accra
04 Print Studio
05 Colourful Language
06 Between the Lines
// In Progress
// Photographs

CV

Currently designing, researching and making. Download my CV here.

Press

In print here.

Collaborators

I often work in collaboration with other inspiring creative practicioners.
Julian Bond, Joel Benjamin, Zoe Berman, Sigrid Bylander, Alpa Depani, Matthew Eberhard, Daniel Goodacre, Geraldine Ng, Lucy Paton, Thomas Randall-Page, Ludovica Rogers, Francesca Rogers, Anthony Staples


Follow me ︎

Contact me ︎ 

Home︎

Mark

Sill to Sill 
Plant shop for Hackney City Farm.  

Winning entry for the open international competition. 


In collaboration with Julian Bond, Sigrid Bylander and Lucy Paton.  

Self Built with the help of the following volunteers: Robert Hindle, Anthony Staples, Seainin Passi, David Hood, Ricarda Wolf, Sara Mellone,Luke Jones, Anna Mill, Geraldine Holland, Madiha Ahmad, Garbiel Warshafsky, Tom Borsay, Joe Brimson, Johanna Ibbotson, Lilli Hoikka, Jessica Clements, Amanda Rashid, Tierney Lovell,  Mina Gospavic, Nadia Wikborg, Georgina Walker, Wai Ching, Kamil Konca, Steve Goodey, James, Miguel, Chris Watkins,  Jane Lambert, Dan, Richard, Hackney Laces, ArtsAdmin Make Space project, corporate volunteers from UBS, RBS, Bank of England.
The competition brief called for the design of a new plant shop encouraging applicants to explore construction techniques using recycled materials, buying in to the Farm’s sustainable ethos and demonstrating the potential of urban waste as a building material.

The team drew their inspiration from the architecture of the local neighbourhood, defined by streets of Victorian terrace houses with their imposing brick facades and generous sash windows. In recent years these homes have been bought up in a wave
of gentri cation and as new owners move,builders get to work, improvements are made and old materials are discarded.

The design seeks out and reuses discarded timber sash windows, relocating them playfully across the facade of the new shop. These windows, cut from their original homes, are given a new lease of life as bench, counter, roof light, notice board or shelf, proudly displaying plants and herbs on their colourful sills and flooding the interior space with light.